Zonnen kan heerlijk zijn, maar doe het verstandig. De zon kan veel schade aanbrengen. In deze blog geef ik je de 10 gouden regels om verstandig te zonnen.

 

  • Ga in de heetste uren van de dag van 13.30 tot 15.00 10 minuten onbeschermd in de zon zitten of liggen met de voorkant van het lichaam en 10 minuten met de achterkant. Juist dan wordt er voldoende vit.D in het lichaam aangemaakt. Niet direct er na douchen dan verdwijnt het. (Zie het boek: Zonnen mag van dermatoloog Han van der Rhee)
  • Kies voor een passend product, speciaal voor jouw huid. Deze breng je aan na 10 minuten in de zon te hebben gelegen en ga in de schaduw liggen.
  • Gebruik beschermende kleding voor de huid.
  • Bescherm ook de huid rondom de ogen.
  • Breng de zonnecrème tijdig aan, liefst een half uur voor het zonnen.
  • Breng de zonnecrème royaal aan op de huid.
  • Breng de zonnecrème na 2 uur nogmaals aan, dus meerdere malen per dag.
  • Verzorg de huid na het zonnen met een aftersun product.
  • Houd er rekening mee dat je nooit 100% beschermd kan zijn, er kunnen nog sommige UV-stralen doordringen.
  • Ook door glas, en in de auto kun je UV-stralen krijgen of zelfs als je op een bewolkte dag buiten bent in de zomer.

 

De zonproducten waar ik goede ervaringen mee heb

De dr. Eckstein Beautipharm Sun Care producten voor gezicht en lichaam beschermen de huid met doeltreffende UVA-en UVB-filters, rutine, vitamine E, natuurlijke hydratanten, jasmijn en bijenwas. De kalmerende eigenschappen van pathenol en bisabol brengen de huid weer in natuurlijk evenwicht.

Begin altijd met een product dat bij het huidtype past en gebruik de eerste dagen een hoge factor. Neem eerst een Sun Shield SPF 50 factor voor op het gezicht deze bevat rutine, vitamine E en natuurlijke hydratanten.

Voor het lichaam kun je een iets lagere factor SPF 20 Medium zonnemelk gebruiken of gebruik SPF 30 High zonnemelk voor een gevoeligere huid.  Als je lichaam aan de zon gewend is dan kun je kiezen voor SPF 20 of SPF 30 deze bevatten vitamine E, rutine , jasmijn en bijenwas. Je kunt de SPF 50 blijven gebruiken op het gezicht of overgaan op SPF 30.

Dr. Eckstein heeft ook nog een Zonnecreme dit is een SPF 30 hoog en het is een w/o emulsie voor het gezicht en lichaam. Hij heeft een hoge UVA-enUVB bescherming en helpt net als de andere zon producten tegen zonnebrand en vroegtijdige veroudering.

Na het zonnen is er een Sun milk apres. Het is een rustgevende en kalmerende melk voor na het zonnen. Hierin bevindt zich geen zonbescherming. Helpt om de aan de zon blootgestelde huid te kalmeren en verzorgen. De melk hydrateert de huid intensief en geeft een aangename verkoeling.