Dr. DR.Eckstein is een Duits merk waarmee ik al vele jaren werk. Dit merk heeft ook proefjes van de diverse crèmes die het voert. Het merk is in de jaren groter en groter geworden. Ik heb nog tussen de stellages les gehad waar de crèmes in voorraad stonden. Ik genoot van alle nieuwe dingen die ik elke keer weer leerde. Nu staat er een heel modern pand met alle apparatuur waarmee wij kennis kunnen maken en de cursussen worden daar gegeven. Er zijn veel behandelingen te leren, elke keer is er wel iets nieuws. Nu komt het nieuwe najaars en winter kleuren palet voor de lipsticks, oogschaduw, oog en lip potloden, van John van G. Op dit moment zijn er tweedaagse bijeenkomsten waarbij de twee dochters van Dr. DR.Eckstein aanwezig zijn die in het bedrijf werken. Ook mijn eigen dochter die opgroeide toen ik mijn salon thuis begon werkt met dit merk al vanaf het begin. Wij bestellen ook samen en kunnen onderling overleggen over welke crème we bij welke huid inzetten.

Dr. Eckstein is een puur merk, Duitsland was altijd de voorloper op het gebied van de gezondheid en producten gebruiken zonder minerale vetten, want deze komen uit de aardolie productie, zijn goedkoop, doen niets voor de huid. Dit zijn paraffine en vaseline en je kunt ze vinden in de meeste goedkope crèmes. Zij glijden goed, werken huidverzachtend, maar dekken de huid af en kunnen warmtestuwingen veroorzaken omdat ze huidvreemd zijn. Gezuiverde paraffine kan wel in gezichtsmaskers of lichaamspakkingen gebruikt worden om de gebruikte lichaamsproducten in de huid te sluizen. In ziekenhuizen werd het vroeger gebruikt om pijnen te verminderen. Bij dr. Eckstein bevatten de crèmes ook geen siliconen oliën, deze worden o.a. gebruikt in smeerolie voor klokken of andere apparatuur of handarbeid hobby’s zoals het modeleren van beeldhouw producten.

Verder worden er geen synthetische kleurstoffen gebruikt want deze komen niet uit de natuur,  ze komen uit aardgas en aardolie en worden gemaakt in een laboratorium. De geuren die gebruikt worden zijn de echte bloemen of plantenoliën. Ook worden de producten niet op dieren getest.

De verzorging met de producten van Dr. Eckstein draag bij aan de harmonie van lichaam, geest en ziel. Al meer dan vijftig jaar is dit het doel van Dr. Eckstein, kinderen en zijn kleinkinderen.

Van dit merk hebben we altijd wel proefjes op voorraad en geven en ontvangen is altijd leuk.