Je ziet ze niet aankomen, maar opeens zijn ze er, de pigmentvlekken. Op je gezicht, armen of benen. Hoe kom je er aan? De zon met vooral het UV-licht stimuleert je pigmentcellen om melanine, of populair gezegd pigment aan te maken en zo bruin te worden. Als je in je leven vanaf je kind zijn te lang in de zon geweest bent dan kan het bruin worden ontregeld raken. Er komen te veel vrije radicalen en die gaan zelfs pigment maken als je uit de zon bent. Zo ontstaan als je later ouder gaat worden pigmentvlekken. Dat kan wel tien of twintig jaar duren en na vroegere vakanties in Griekenland of de Spaanse eilanden of andere zonnige streken moet je boeten voor al je zonnebaden.

Maar ook zelf bruiners kunnen dat veroorzaken en hormonen als je zwanger bent of het gebruik van de pil. Je lever reageert ook als je veel potjes, pakjes of bespoten fruit en groente eet. De lever kan dan niet meer altijd de giftige stoffen van de pesticiden die gebruikt worden afbreken. Daardoor kunnen dan ook pigmentvlekken of andere ziektes ontstaan.

In de Activeer van Vavin en de gekleurde dag crème bevinden zich lage zonnefilters voor normaal dagelijks gebruik. Als after Sun kan de abrikozen olie gebruikt worden. In een after Sun moeten de vitamines A en C (Ethyl Ascorbio Acid en Tocopherol) gebruikt worden. Deze moeten hoog op het ingrediëntenlijstje staan dat op het product staat. Bij langdurig zonnebaden of fietsen of wandelen in de zon moet er een goed zonproduct gebruikt worden.

Voor na het zonnen heeft Vavin twee heerlijke producten: de Abrikozen olie met vitamine E, deze kan op het gezicht en het lichaam gebruikt worden en gaat ook pigmentvlekken tegen. Niet overdag gebruiken in de zon.

Dan is er nog de kalmerende lichaamslotion, beide producten kunnen op een vochtige huid aangebracht worden, of met vochtige handen, dan smeren ze makkelijk uit.

Voor de andere zonproducten kunt u op de blog van Dr. Eckstein kijken.

Joyce