Joyce Raadt aan:


Deze week had ik een bijeenkomst voor de Noordelijke Schoonheidsspecialisten. voor mij heel belangrijk: want het wordt georganiseerd door Vavin, een Nederlands merk in huidverzorging. Ik werk hier al enkele jaren mee, en ik wil graag mijn ervaringen met Vavin met jullie delen.

Vavin

Vavin is een merk dat Lavienja Schreurs ongeveer tien jaar geleden op de markt bracht. Doordat Lavienja een moeilijke huid had, kreeg ze interesse in huidverzorging en adviseerde ze langzaamaan steeds meer hierover. Ze startte direct met Vavin na het beëindigen van haar studie in Frankrijk als gezondheidswetenschapper. Met haar expertise geeft ze aan wat er in haar producten gebruikt moet worden, iets dat haar compagnon en cosmetoloog Patrick Gonry uitvoert. De actieve, werkzame stoffen in de producten van Vavin zorgen ervoor dat de huid zichzelf hersteld. Daarnaast helpen ze een al gezonde huid om dat te blijven.

Let op ingrediënten

In het verleden heb ik zelf les van Lavienja gehad, ook in bijvoorbeeld in het lezen van bijsluiters of het lezen van etiketten op cosmetica. Ik leer graag altijd bij, en destijds leerde ik welke stoffen werkten en welke niet. Zo kam ik er al gauw achter dat goedkope crèmes uit grote drogisterijen of een willekeurige uit de apotheek niet altijd goed werkten. Er kwamen soms producten in de winkels met ingrediënten die nu niet meer toegelaten worden.

De belangrijkste werkzame stoffen staan boven aan op het etiket. Het percentage daarvan is belangrijk. In goedkopere producten bevat de inhoud vaak een te laag percentage om ook maar iets positiefs aan de huid toe te voegen waardoor het product niet werkt.

Test jouw huid

Vavin heeft een speciaal masker om aan het begin van een behandeling uit te testen hoe de huid er aan toe is. Is de huid te open en of irriteert het masker direct als het opgebracht wordt dan moet daar als eerste aan gewerkt worden. Trekt het masker snel in, of doet het dat plaatselijk dan kan de huid te arm zijn aan vocht of vet. Het masker bevat ook collageen dat werkt op de elasticiteit en stevigheid van de huid. Met de juiste crème gaan we dan de huid in balans brengen. Daarbij werken we samen met de cliënt die de aangeraden producten van Vavin thuis gebruikt. Dat is in het begin een reiniging die bij de huid past en een verzorgende dag en nacht crème. Later kunnen ook de speciale oog crème en serums ingezet worden van Vavin. Er wordt daarbij ook aandacht besteed aan de tijden van het jaar. De peeling van Vavin en het masker worden bij elke behandeling van Vavin gebruikt en deze hoeft de cliënt niet thuis te doen. Wel worden de serums die nodig zijn op de huid aangepast aan de huid tijdens de massage en er na ook thuis gebruikt. Dat hangt van de tijd van het jaar af en van de conditie van de huid. Zo bouwen we de behandelingen op totdat we resultaat zien. Ook met een vette of acne huid gaan we zo te werk Vavin heeft daarvoor speciale producten net zoals voor de rijpere huid. Alles om de huid er verzorgd uit te laten zien.

Verminder de vochtwallen

Om weer terug te komen op de bijeenkomst: Miny Janssen-Schreurs (bij wie ik jaren geleden de ontspannende gezichts- en rugmussages op basis van muziek leerde) demonstreerde deze keer een oogbehandeling met oogcrème en een serum die ingezet kan worden als kuur. Het doel? Het verminderen van vochtwallen en blauwe kringen. Dit gaat via een kuur van vijf á zes behandeling, die eens per week de huid rondom de ogen een flinke oppepper geven. Vervolgens kun je met diezelfde crème het resultaat bijhouden. Ik vind het nog steeds ongelofelijk leuk om al die weetjes te leren van Lavienja en haar team van schoonheidsspecialisten. Kom gerust langs om de oogcrème (of iets anders!) van Vavin uit te proberen!